Mi az a Szeretem a szemem projekt, és miért fontos?

0

Azt elmondhatjuk, hogy általánosságban itthon a kisvállalkozások kicsit két tűz közé szorulnak, amikor a közösségi médiájukról és webes megjelenésükről van szó: a tulajdonosok nem tehetik meg, hogy ne foglalkozzanak vele, ugyanakkor szakmájuktól élesen eltérő terület az online marketing, illetve nincs mindig kapacitásuk posztokat, hirdetéseket készíteni, képezni magukat ezen a területen. 

Jobb híján a kollégák közül valaki foglalkozik a Facebook oldalakkal, pedig nem biztos, hogy tudják, mit kezdjenek velük. A kiszervezés költséges és rizikós is lehet, a megtérülés pedig nem mindig garantált, ami tovább bonyolítja a kérdéskört. 

Az optikus szakmában plusz nehézségekkel is szembe kell néznünk: a szemüveg költséges és árérzékeny eszköz, ráadásul két vásárlás között évek telnek el. Hiába van mindenkinek szüksége legalább évi egy látásellenőrzésre, nehéz a vevőket az üzletbe csalogatni, és még profi kiszolgálással is sokszor körülményes hatékonyan értékesíteni. 

Az üzletláncok, a digitalizáció, a munkaerőhiány mind további nehézségekhez vezethetnek, amelyekre, ha nem készülünk fel időben, nehézségeink akadhatnak. De mégis mit csináljon az egyszeri optikatulajdonos, ha szeretne felkészülni, online kommunikálni, de a fent említett okok miatt nem tud? 

A Magyar Optikus Ipartestület felismerte, hogy szervezeti szinten kell segítenie tagjait, ezért megalkotta edukatív, végfelhasználókra specifikált felületét, a szeretemaszemem.hu weboldalt. 

 

Legutóbbi edukatív cikksorozatunk egyik kiemelt infografikája.

Miért jó ez a szakmának? 

Szakmai tartalmainkat úgy alkotjuk meg, hogy azok a leggyakrabban felmerülő kérdésekre pontos választ adhassanak. Mindig aktuális, releváns és rendszeresen frissített cikkeink segítenek eligazodni a lencsetípusok, a látásproblémák, a szakmai kérdések, valamint a divat területein. Facebook oldalunkon (https://www.facebook.com/szeretemaszemem/) a cikkek mellett különböző vizuális tartalmainkkal is arra törekszünk, hogy hatékonyan adjuk át tudásunkat, szakmai tanácsainkat a végfelhasználók számára. 

Miért jó ez önnek? 

Amellett, hogy irányt mutatunk a nemzetközi trendekben, olyan márkafüggetlen tartalmakat állítunk össze, amelyeket ön bátran megoszthat saját optikája Facebook oldalán. Cikkeink és infografikáink, képeink segítenek önnek átadni mindazt, amit meglévő és jövendőbeli vásárlóinak ön is szeretne kommunikálni. 

Miért jó ez tagjainknak? 

A Szeretem a Szemem projekthez kapcsolódik Optikakeresőnk (https://szeretemaszemem.hu/optikakereso-2/) is, amely listáz minden MOI tagoptikát. Tartalmainkat oly módon strukturáljuk, hogy azok Optikakeresőnkre mutassanak, így az érdeklődőket rögtön olyan szakemberhez tudjuk elvezetni, aki amellett, hogy megbízható, Ipartestületünk tagja is. 

Projektünk folyamatosan fejlődik, a jövőben rengeteg energiát fordítunk rá. Ehhez viszont önre is szükségünk van! A célunk közös: eloszlatni minden látásunkkal kapcsolatos tévhitet, hiteles választ adni a szakmai kérdésekre, és megbízható szakemberhez irányítani a vásárlókat. 

Tekintse meg legutóbbi tartalmainkat, és ossza őket tovább! 

Miért érdemes szakemberhez fordulni? https://szeretemaszemem.hu/miert-erdemes-szakemberhez-fordulni/

Hogyan válasszak optikát? https://szeretemaszemem.hu/hogyan-valasszunk-optikat-a-valasz-2-lepesben/

Kihez érdemes fordulni, ha látásproblémáim vannak? https://szeretemaszemem.hu/kihez-erdemes-fordulni-ha-latasproblemaim-vannak/

Kövesse Facebook oldalunkat is! https://www.facebook.com/szeretemaszemem/

Megosztás.

Leave A Reply