Milyen jelentősebb optikai vásárokkal számolhatunk még idén?

0

A koronavírus-járvány fenekestül felforgatta az életünket. Nem csak a mindennapjainkra és a munkánkra volt negatív hatással, de a szakma fejlődést is alaposan megakasztotta ez az időszak. Azok, akik eljutottak a müncheni opti-ra, jól jártak, de azok, akik idén először a MIDO-ra látogattak volna el, már nem voltak olyan szerencsések. De hogy is alakult eddig ez az év, és hogyan tovább most?

Az 50. MIDO kiállítás eredetileg 2020. február 28-án kezdődött volna, azonban a koronavírus olaszországi berobbanása miatt a szervezők úgy döntöttek első körben, hogy áthelyezik a rendezvény időpontját 2020. július 5-7-re, de végül ezt a dátumot is elengedték és most már végleges, hogy a következő MIDO kiállítás 2021. február 6. és 8. között kerül megrendezésre. 

A hozzánk közelebbi, a tihanyi kiállításhoz hasonló kaliberű brnoi OPTA- ra 2020. március 13-15-ig tartott volna, azonban végül ezt a rendezvényt is törölték. A csehországi kapcsolattartónk szerint még idén meg szeretnék rendezni az eseményt, de pontosan még nem tudnak mondani. 

A MOI idén is tervezte a minden páros évben megrendezésre kerülő Látszerész Nap és Továbbképzés megszervezését, viszont a kijárási korlátozással együtt életbe lépő rendeletek értelmében sajnos mi is kénytelenek voltunk elhalasztani a börzét. Jelenleg még nem született döntés arról, hogy végül idén ősszel megrendezzük-e a Látszerész Napot, de természetesen amint eldőlt a kérdés, értesítjük minden olvasónkat.  

No de szerencsére még tartogat számunkra jót is ez az év, legalábbis jelenleg úgy tűnik, 2020. második felére tervezett kiállítások mind megrendezésre kerülnek. Szóval nem kell aggódnunk, ha a járvány nem üti fel a fejét jelentősen az elkövetkezendő időszakban, alig fogjuk győzni a rengeteg kiállítást. 

Íme pár példa: 

  • Talán a legszerencsésebb időpontban kerül megrendezésre a zürichi Hall of Frames: 2020. szeptember 13-én és 14-én gyönyörködhetünk a legszebb, legkülönlegesebb szemüvegkereteket felvonultató kiállításban.
  • Aztán itt van nekünk a SILMO Paris és a SILMO Istanbul is: A francia kiállítás 2020. október 2. és 5. között kerül megrendezésre, a törökországi kiállítás pedig 2020. november 19. és 22. között. 
  • A fotonika témakörre épülő tudományos SPIE Photonex kiállítás 2020. október 7-8-ig fog tartani. A helyszín: Egyesült Királyság, Birningham. 
  • 2020. október 16. és 18. között Lengyelországban, Poznan városában vár bennünket az OPTYKA. 
  • Kicsit keletebbre, Moszkvában is lesz lehetőségünk valószínűleg szakmai kiállításon részt venni: a MIOF-ot 2020. szeptember 12-14-ig látogathatjuk meg. 

Reméljük, minden a jelenlegi tendencia szerint alakul tovább, és az év második felében lesz lehetőségünk legalább egy rendezvényen összefutni olvasóinkkal. 

Megosztás.

Leave A Reply