MOI tisztújítás - szekciók bemutatása

A sorozat harmadik részében bemutatkozik a gyártó- és nagykereskedelmi szekció új elnöke, a felügyelő bizottság új tagja, valamint a szakértői bizottság új tagja.

POLLER ROLAND

Optik+ Kft.

Gyártó- és nagykereskedelmi szekció elnöke

Roland szakmai célja, hogy a megszerzett sokéves tapasztalatával segítse a Magyar Optikus Ipartestület nagykereskedelmi szekciójának munkáját. Optika tulajdonosként és nagykereskedőként, saját márkás termékek forgalmazójaként, beszerzési társulás alapítójaként és szakmai találkozók szervezőjeként, napi szinten érzékeli és érti, hogy mire van szüksége a látszerészeknek és a gyártó nagykereskedőknek a harmonikus üzleti kapcsolathoz.

1989-ben érettségi után, 1991-ben elvégezte a látszerész iskolát és tanulmányait tovább folytatva látszerész mester és optometrista kontaktológus lettem. Az Ofotért vállalatánál a dél és délkeleti régiók kontrollere, instruktora volt 2 éven keresztül. 1994-től független látszerészként optikákat üzemeltet. Az Optik+ Csoport és a Szemüveghitel program alapítójaként, valamint a VVP kontaktlencse és folyadék márka társtulajdonosaként segíti a független látszerészek munkáját. Szemüvegkeret nagykereskedőként az 1990-es évek végétől Egyesült Államokból, Kanadából, Olaszországból, Spanyolországból, Kínából és Koreából is importál termékeket, jelenleg pedig 11 márkát disztributál látszerészek számára. Tréningek szervezésével és szakmai tanácsadással is foglalkozik, az egykori - offline - Optika Magazin marketing rovatának szerzőjeként folyamatosan jelentek meg cikkei. Egy, a szakmának szóló könyve is megjelent „Kisvállalkozások nagy lehetősége: A társulások” címmel.

MOI FELÜGYELŐ BIZOTTSÁGÁNAK TAGJAI

ERDŐS GÁBORNÉ

Anna Optika Szalon / Anna Optika Szalon Kft. tulajdonos, cégvezető

Felügyelő bizottsági tag

Az Anna Optika Szalon Kft. alapító cégtulajdonosa, cégvezetője, 1989 óta optometrista.1994-ben egyéni vállalkozóként indította a vállalkozását, majd 2015-ben Kft.-vé alakította át. Jelenleg két üzlettel rendelkezik.
A Magyar Optikus Ipartestületnek 1994 óta tagja. 2014 óta elnökségi tagként is segítette a MOI munkáját.
A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamarától 2011-ben az „Év kereskedője" kitüntetést kapta és felkérték a 13. kerületi Tagcsoport elnökségébe alelnöki poszt betöltésére. A BKIK-ban a mai napig elnökségi tagként tevékenykedik. Fontos számára az érdekvédelem, ezért mindent elkövetek azért, hogy a Magyar Optikus Ipartestület a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamarával szoros együttműködésben, a Kamara támogatásával végezze munkáját és érjen el eredményeket.
Az elmúlt időszakban elnökségi tagként rálátást kapott az Ipartestület szervezeti felépítésén keresztül a szekciók és az elnökség egymásra épülő együttműködésére és tapasztalta, hogy az odafigyelő, ellenőrző, tagok érdekeit védő felügyelő bizottsági munka mennyit segít a vezetőségnek egy-egy döntés meghozatalakor, hiszen az elnökségi tagokra komoly kötelezettség is hárul. Felügyelő bizottsági tagként – hasznosítva az eddig szerzett tudást és információt – szeretné segíteni a továbbiakban is a MOI munkáját, szem előtt tartva az alapszabályban rögzítetteket és a tagság érdekeit.

ZIMÁNYI GÉZA

OpticOne Optika / Optic One Bt. 

optometrista, kontaktológus, látszerész mester

Felügyelő bizottsági tag

Optikusi pályafutását 2001-ben kezdte, 2006 óta az Optic One Bt. tulajdonosaként, szakmai vezetőjeként dolgozik. Diplomámat 2009-ben szerezte a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen, 2011-ben sikeres látszerész mestervizsgát tett. Visus vizsgálaton túl, foglalkozik kontaktlencse illesztéssel, szemnyomás mérést, retina vizsgálatot és polateszt vizsgálatot is végez.

Céljául tűzte ki a gyermekek szemészeti eltérésének korai kiszűrését, felismerését.

A SZAKÉRTŐI BIZOTTSÁG ÚJ TAGJA

MOLNÁR JUDIT ESZTER

Essilor Optika Kft. Senior Tréner, optometrista

Szakértői bizottsági tag

Az optika szakmába 2003-ban csöppent bele, amikor az Ofotértben munkát szerzett. Kezdetben kiegészítő állásnak gondolta, amíg a Tanítóképző Főiskolán befejeze a tanulmányait. Szerencsére a varázslat őt is beszippantotta, így a diploma megszerzése után is maradt a szemüveg értékesítés mellett és elvégezte a Látszerész képzést.

Munkája az Essilor Optika Kft.-nél 14 évvel ezelőtt kezdődött, akkoriban budapesti területi képviselőként a partnerekkel való kapcsolattartás volt a feladata. A reklamációkezelések alkalmával volt alkalma tapasztalatot szerezni a végfelhasználók panaszkezelésében és a szemüveglencsék titkainak feltárásában. A partnerek és a kollégák tudásának köszönhetően egyre bővültek az ismeretei, így elhatározta, hogy - talán mert visszahúzott kicsit a szívem az első képzettségéhez - tanítani szeretne. 

Elvégezte a HR mesterképzést, ahol csoportvezetést tanult, amely szintén nagy segítséget adott a munkájában.

Kislánya születése után az Essilor vezetősége bizalmat szavazott Juditnak, új pozíciót nyitottak számomra, tréner lett. Úgy hiszi, a pozíció sikerét jól mutatja, hogy már a trénercsapat bővítésére is sor került. Azóta megszerezte az Optometrista végzettséget, és hogy a szakma minden oldalát megismerjem, Optikus Mester lett.

A Szakértői bizottság munkájához tapasztalataival szeretne hozzájárulni, de emellett a kíváncsisága és a fejlődés iránti igényem is hajtja, hiszen tagadhatatlan, hogy a legtöbb tudását a reklamációkból merítette. 

Van véleményed? Vitassuk meg az Optikai Magazin Facebook csoportjában!