OGYÉI regisztráció - határidő: augusztus 24.

A MOI féléves munkájának eredménye, hogy több százezer forint regisztrációs díj helyett csak egyszeri regisztrációt kell az optikáknak az OGYÉI felé rendezni.

Legutóbb február végén adtunk hírt a kötelező orvostechnikai eszköz regisztrációjáról. Ennek fő tartalmi eleme az volt, hogy mivel a Magyar Optikus Ipartestület több anomáliára, pontatlanságra és javítanivalóra felhívta az OGYÉI figyelmét, a regisztrációs határidőt módosították 2022. augusztus 24-re.

Az elmúlt fél évben az OGYÉI-vel közösen pontosítottuk és javítottuk ezeket az anomáliákat, szerencsénkre partnerek voltak ebben és hallgattak a tanácsainkra. Ennek eredménye, hogy lényegesen egyszerűsíteni tudtuk az optikákra vonatkozó kötelező regisztrációt, drasztikusan csökkent ennek a regisztrációnak díja (az eredeti 16 kategória helyett csak 1), valamint támogatást kapnak az üzletek az OGYÉI-től a rendszerbe való regisztrációnál.

Ezúton is szeretném megköszönni Karvázy Attilának a segítségét, büszke lehet rá az egész szakma, hiszen az érdemi javaslatokat neki köszönhetjük.

Az OGYÉI által jóváhagyott anyagot az alábbi linken éritek el.

Van véleményed? Vitassuk meg az Optikai Magazin Facebook csoportjában!