opti – Környezetvédelem és karitatív tevékenység

0

Korábban már ismertettük a 2020-as opti München trendjeit, valamint technológiai újításait is. Most a környezetvédelem és a karitatív tevékenység témakörére evezünk át.

Környezetvédelem

Az elmúlt évek egyik legjelentősebb témaköre a környezetvédelem, így az opti Münchenen is számos különböző projektet láthattunk, amelyek középpontjában a fenntarthatóság állt. A „zöldség” nem csak közös érdekünk, de a mostani közhangulatban remek marketingeszköz is, amit számos cég felismert szerencsére: például a SEA2SEE tengeri hulladékból, a Dick Moby pedig újrahasznosított és lebomló anyagokból készít szemüveget.
A környezettudatos hozzáállás persze nem azt jelenti, hogy rossz minőségű: a SEA2SEE keretei például kézzel készülnek Olaszországban.

Karitatív tevékenység

Az opti München három különböző karitatív programmal is készült 2020-ban.

A Shades of Love elnevezésű programjuk a Himalájában élők látásával és szemegészségével foglalkozik: az akár 5000 méter magasban is élő emberek szeme komoly veszélynek van kitéve a magas UV sugárzás miatt, a lakosság 80%-ának van már valamilyen szembetegsége, látásproblémája. A Shades of Love célja az, hogy használt és új napszemüvegeket gyűjtsön és küldje el a Himaláján élőknek.

A OneDollarGlasses alapkoncepciója egy olyan végtelenül egyszerű szemüvegkeret létrehozása, ami csupán egy dollárba kerül: könnyen alakítható, cserélhető benne a lencse, alig van súlya, ráadásul hipoallergén. A teljesen független, kizárólag adományokból fenntartott szervezet világszerte jelen van, és olyan hátrányos helyzetű embereknek biztosít szemüveget, akiknek egyébként esélyük sem lenne látáskorrekciós eszközhöz jutni.

A BrillenWeltweit 1970-es fennállása óta szemüvegeket gyűjt a fejlődő országok hátrányos helyzetű lakóinak. Tartósan munkanélküli embereknek segítenek látáskorrekciós eszközzel és tréningekkel, akik munkába állásukat követően visszaadják a keretet a szervezetnek, hogy ők egy újabb rászorulónak adhassák azt tovább. A szervezet 2018-ban 600.000 szemüvegkeretet gyűjtött össze!

Megosztás.

Leave A Reply