Silmo 2020 – – „Outside the Walls”, azaz „A falakon kívül”

0

Rendhagyó módon – természetesen a koronavírus miatt – a Silmo Paris-t, az egyik legnagyobb nemzetközi optikai kiállítást idén több, különálló részletben tartották meg. Az esemény első része a párizsi divathéten került megrendezésre október 3. és 4. között, mellyel párhuzamosan Koppenhágában is ellátogathattak az érdeklődők egy kisebb nyitóeseményre. A második etapra egy héttel később, október 12-én Bordeaux-ban került sor, majd október 19-én Rennes-ben folytatódott a rendezvénysorozat, amit végül október 26-án zártak Lyon-ban.

Ahogy minden évben, úgy idén is versenybe szállhattak egymással a legjobbnak ítélt termékek különböző kategóriákban. Nézzük, az innovációra és dizájnra súlyozó Silmo-n mely termékek nyertek:

Sport kategória
Nyertes: Marcolin – Adidas – COMPETITION SP0001

A Marcolin által licence szerződésben gyártott Adidas sportszemüvegek COMPETITION névre „hallgató” modellje 4 rendkívül hasznos tulajdonságot ötvöz: villámgyorsan cserélhető lencsék, 9 lyukas bepárásodást gátló szellőzőrendszer, 4 pozíciós orrtámasz a maximális illeszkedésért, valamint állítható gumi szárvégek, amelyek csúszásgátló pontokkal is rendelkeznek.

Adidas – COMPETITION SP0001

Keret-technológiai innováció kategória
Nyertes: FROST Eyewear – JUPiTER

A kreativitás találkozik a végtelenséggel: fedezz fel egy olyan univerzumot, amely tele van divatos lehetőségekkel. A FROST kollekciójában minden egyes keretet egy bolygó inspirált, és minden lencse a saját, színes műholdas pályáján kering.
A „JUPITER”-rel a személyre szabott szemüvegkeret-színezés új évtizede kezdődik el, olyannyira, hogy az eljárás szabadalmaztatása már folyamatban van. Minden keret 5 különböző keretrészletet tartalmaz, amelyeket szabadon lehet mixelni, és amelyeket gyakorlatilag a lencse tart össze.

FROST Eyewear – JUPITER

Anyag/berendezés kategória
Nyertes: TOPCON, Myah

Myah egy egyszeri, független befektetés, amely olyan technológiákat és szolgáltatást kínál, amelyek a myopia kezeléséhez szükségesek: (optical biometry, corneal topography, pupillometry, comparison and differential map, contact lens fitting simulation, Keratoconus screening)… Mindezek mellett egy olyan folyamatosan fejlődő platformot is ajánl, amely a Száraz Szem Szindróma tüneteinek kezelésére specializálódott: (non-invasive BUT, Meibomian gland analysis, blink analysis, tear meniscus height analysis, real fluorescein imaging and video acquisition).

TOPCON, Myah

Gyermek kategória
Nyertes: LaFont, Hugo

A 4-7 évesek számára készített Hugo minden része Franciaországban készült. Az acetát szemüvegkeret klasszikus orrkialakítással, valamint a brand exkluzív monoblokkos rugós csuklójával készült. A LaFont minden tudását belesűrítette ebbe a szemüvegkeretbe, hogy valóban a gyerekek arcához tökéletesen illeszkedő modellt alkosson. A dizájntól kezdve az illeszkedésig: kényelmes és jól alakítható. A Hugo keret különleges és egyedi LaFont színpárosításokkal készült.

LaFont, Hugo

Látás kategória
Nyertes: HOYA – MiyoSmart Vision

A MiyoSmart egy olyan szemüveglencse, amely segít megelőzni a myopia kialakulását. A fejlesztés a „Hoya together” kutatóival valósult meg. Két évnyi klinikai teszteket követően a MiyoSmart bebizonyította, hogy gyermekek esetében átlagosan 60%-kal csökkenti a myopia kialakulásának valószínűségét díjnyertes D.I.M.S. (Defocus Incorporated Multiple Segments) technológiája által.

Optikai keret, divat kategória
Nyertes: Chantal Thomass – GROSFILLEY France, Tigris

Fém modell állatmintával. A dzsungel-minta divatos, közben mégis egyedi végeredményt nyújt. Három kombinációban készült el ez a keret: fekete és csipke, arany és tigris, fekete és kockás.

Chantal Thomass – GROSFILLEY France, Tigris

Napszemüvegek, divat kategória
Nyertes: SAFILO – Marc 451/S – Marc Jacobs

A ’80-as évek inspirálta napszemüveg ovális sziluettje csak a jéghegy csúcsa: a Marc Jacobs e modellje rengeteg szemet gyönyörködtető részlettel rendelkezik. Az acetát szemüveg vintage effektjéért a fehér és arany mix, valamint a meglehetősen kiegyenesített profil felel. A szárak felső részén lévő aranycsík szépen átvezeti a szemet az egyszerű, szintén arany színű logóra.

Marc 451/S – Marc Jacobs

Optikai keret, dizájner kategória
Nyertes: MASAHIROMARUYAMA, Monocle MM-0052

A Monocle MM-0052 a múlt és a jelen közé húz egy vonalat: olyan, mint egy kifinomult, titokzatos festmény a múzeumban. A klasszikus dizájnt izgalmas sziluettel tették különlegessé.

MASAHIROMARUYAMA, Monocle MM-0052

Napszemüveg, dizájner kategória
Nyertes: NATHALIE BLANC Paris – CHUPA – 363

Acetát és fém kombinációja francia MODOT acetát belső résszel. A fém szárakat kézzel festették, melyek kör alakban végződnek. Az orrtámaszok titániumból készülten.

NATHALIE BLANC Paris – CHUPA – 363

A teljes lista videón is megtekinthető: ITT

Forrás: en.silmoparis.com

Megosztás.

Leave A Reply