Szeretem a szemem – Optikus Kisokost készítettünk!

0

Erős bennünk az elhatározás: szeretnénk elérni, hogy a lehető legtöbb ember kezdjen el foglalkozni látásélességével és szemegészségével, amelyhez az első és legfontosabb lépés az edukálás. Októberben arra törekedtünk, hogy összeállítsuk a leggyakrabban elhangzó, a szakmánkat érintő kifejezéseket, megmagyarázzuk, strukturáljuk és kategorizáljuk, szükség esetén pedig illusztráljuk is őket, hogy bárki számára egy kattintással elérhetőek legyenek. Kérjük, amennyiben megteheti, ossza meg az alábbi tartalmakat saját közösségi média felületein, hogy minél több emberhez eljuthassunk! 

hirdetés

Optika-kisokos l. 

Látásvizsgálattal, látásellenőrzéssel kapcsolatos fogalmak

Bár életünk során szinte mindannyian találkozunk az alábbi kifejezések valamelyikével, sokan még sincsenek tisztában azzal, melyik mit jelent. Összeszedtük az optikákban vizsgálat során leggyakrabban elhangzó szavakat és kifejezéseket, majd egy helyre gyűjtöttük és elmagyaráztuk őket, hogy mindenki számára elérhetőek legyenek. Igyekeztünk közérthetően fogalmazni, amennyire a kifejezés engedte. 

Optika Kisokos ll.

Látásproblémákkal, szembetegségekkel kapcsolatos fogalmak, káros fények

Kisokosunk első részében azokat a kifejezéseket szedtük össze, amelyeket a látásellenőrzés, látásvizsgálat során hallhatunk. Most azokat az alapfogalmakat magyarázzuk el, amelyeket a látásunkkal, valamint a szemünk egészségével kapcsolatban hallhatunk gyakran. 

Optika Kisokos lll.

Keret- és lencsetípusok, felületkezelések, kontaktlencsével kapcsolatos fogalmak, a szemüvegkeret részei 

A legtöbben nincsenek tisztában azzal, hogy milyen sok lehetőségük van, ha a szemüvegükről van szó. Rengeteg típusú szemüveglencse és felületkezelés kérhető, a kontaktlencse-típusok sokféleségéről, és a hozzájuk köthető termékekről nem is beszélve. Összeszedtük a legfontosabb alapfogalmakat a témában, hogy már úgy látogathass el legközelebb az optikai szaküzletbe, hogy pontosan tudod, mit szeretnél. 

 

 

 

Megosztás.

Leave A Reply