Szeretem a szemem projekt – Itt van az ősz, itt van újra…

0

…és mi ismét felkészülten vártuk ezt az időszakot is! Mint ahogy tudja, a Szeretem a szemem projekt célja az, hogy a látáskorrekcióra szoruló végfelhasználók megbízható, leinformálható forrásból tudhassanak meg mindent a látásproblémákról, szemüveglencse-típusokról, divatról, alapanyagokról és egyéb, a szakmánkat érintő témákról.

A szeretemaszemem.hu felületre, valamint a Szeretem a szemem Facebook oldalra érdemes rendszeresen rendszeresen visszajárni, ugyanis folyamatosan frissülő cikkeink és infografikáink értékes tartalmat biztosítanak optikája közösségi média-felületeinek is. 

Nézzük, augusztusban mikről beszélgettünk: 

Allergiával kontaktlencse? Lehetséges! 

A nyár végére felerősödő allergiaszezon rengeteg ember életét megkeserítheti. Ebben az időszakban az egyik leggyakrabban feltett kérdés az optikus szakemberek felé az, hogy allergiásan is lehet-e kontaktlencsét hordani. A válasz nem teljesen egyértelmű, mert sok minden függ az allergiás reakciók mértékétől. Nézzük, mit érdemes tudnia minden allergiás kontaktlencse-viselőnek.

Vigyázz, kész, sulikezdés!

A nyári szünet a gondtalanságról szól, legalábbis a gyerekeknek. Szülőként, azonban nem árt, ha időben felkészülünk a szeptemberi becsengetésre. Mi arra bíztatunk minden szülőt – nemcsak a szemüveges gyerekek szüleit -, hogy vigyék el gyermeküket szemvizsgálatra egy évben legalább egyszer. Ez azért fontos, mert a gyerekkori látásproblémákra sokszor csak szemészeti vizsgálaton derül fény. Gyakran előfordul, hogy a gyermek nem érzékeli, hogy nem lát jól, hiszen nem tudja mihez viszonyítson, nem tudja mi a „normális”…

Vissza az irodába – vissza az optikába!

Bár a naptár szerint nem kezdődik új év, az ősz mindig tartogat valami újdonságot a számunkra. A gyerekeknek kezdődik az iskola, a felnőtteknek pedig véget érnek a nyári szabadságolás gondtalan napjai és visszatérnek az irodába, illetve a monitorok elé. Az elmúlt, járványtól sújtott időszak persze alaposan átformálta a munkahelyi szokásokat és helyenként olyannyira működőképessé vált a home office üzemmód, hogy teljesen van részben megtartják.

Megosztás.

Leave A Reply