Szeretem a szemem projekt – Látással kapcsolatos tévhitek, legendák, és a valóság szakértői szemmel

0

A legtöbben folyamatosan azon dolgozunk, hogy segítsünk vásárlóinknak a lehető legjobb döntést meghozni szemüvegvásárlás során. Bár az internet sok fronton megkönnyíti a dolgunkat, és rengeteg lehetőséget nyújt számunkra ahhoz, hogy újabb vásárlókat szerezzünkn azonban sajnos sokan gondolják úgy, hogy „segítségével”megkerülhetik a szakembert, és megpróbálják maguk felkutatni a látásjavítás „legújabb” módjait.

Háromféleképpen közelítettük meg a témát: először az interneten kapható látásjavulást ígérő „csodaszereknek” és eljárásoknak néztünk utána, majd azokat a népszerű ételeket, italokat vettük górcső alá, amelyek fogyasztása hosszú távon sokak szerint élesebb látást eredményez. A sorozat utolsó írása pedig azokkal a tévhitekkel foglalkozik, amelyeket mi, szakmabeliek is nap mint nap hallunk vevőinktől, vagy olvasunk az interneten.

Ossza meg tartalmainkat a saját és optikája felületein, hogy minél többeket érjenek el tartalmaink, és minél többen keressenek szaküzletet OPTIKAKERESŐNK segítségével!

Csodák nincsenek! – avagy hogyan nem javul meg látásod pár hét alatt

Nem győzzük elégszer mondani, hogy a 21. században már nem ciki a szemüveg. Mégis sajnálatos tény, hogy vannak, akik ennek ellenére sem szeretnének szemüvegesek lenni, és sok mindent megtennének azért, hogy ne legyen szükségük látáskorrekcióra.

Sok látásprobléma orvosolható szemműtéttel, viszont ez az eljárás nagyobb kiadással jár, így nem mindenkinek van lehetősége ezt a szolgáltatást igénybe venni. Az ebből a helyzetből keletkezett piaci rést az internet segítségével számos vállalkozó kedvű, ám feltételezhetőleg hozzá nem értő ember próbálta már kihasználni. Pár kattintással elérhetővé váltak számunkra olyan eljárások és termékek, amelyek akár egyik napról a másikra ígérnek jelentős látásjavulást. Cikkünkben a legnépszerűbb „csodaszereket” és „csodamódszereket” ismertetjük, valamint azt is elmondjuk, hogy ezek miért nem megbízhatóak.

Csodák nincsenek! 2. – avagy hogyan nem eszed magad éleslátóra például csokival

Miután végigvettünk néhány olyan „látásjavító” csodaszert és eljárást, amelyek bár fantasztikus eredményekkel kecsegtetnek, viszont hatásosságuk tudományosan távolról sem elég megalapozott, áttértünk azokra a „csodaételekre”, amelyek állítólag javítják a látást. Különböző ételekről sokszor hallhatjuk, hogy jót tesz a szemnek – de tényleg lehetséges az, hogy éleslátóra együk magunkat?

Ne hordj szemüveget, attól csak jobban romlik a szemed!” – Látással kapcsolatos tévhitek és a valóság szakemberektől

Te is biztosan találkoztál már azzal a tévhittel, hogy ha szemüveget hordsz, ellustul a szemed. Az állítás mögötti érvek logikusnak tűnhetnek első pillantásra: ha egy izmot nem használsz, akkor az ellustul, de talán mégsem tudod, hogy a látóizmoknak milyen hatásuk van a látásélességre. A legtöbb ember nincs tisztában azzal, hogyan működik a látás, ezért könnyen elhiszi az áltudományos kijelentéseket. Mi alaposan, szakmai szemmel vizsgáltuk meg a kérdéskört.

Megosztás.

Leave A Reply