Szeretem a szemem projekt – segítség a koronavírus-járvány ideje alatt is

0

Ahogy már korábban is írtuk, nem érdemes teljesen leállni a marketingkommunikációval a koronavírus-járvány ideje alatt. Bár legtöbbször a marketingköltség az, amit vészhelyzet esetén hajlamosak vagyunk megvágni, jelen helyzetben lehet inkább a kommunikáció tartalmán érdemes változtatni, nem a mennyiségén. 

A Szeretem a szemem projektet azért hoztuk létre, hogy segítsük a hazai optikákat olyan releváns szakmai tartalommal, amit meg tudnak osztani a saját felületeiken is, valamint, hogy edukáljuk, informáljuk a végfelhasználókat szakmai kérdésekben és szemüvegkeret-divatban egyaránt. 

Március hónapban a járvány miatti intézkedéseknek megfelelően alakítottuk ki aktuális kommunikációnkat, amely első sorban a koronavírussal kapcsolatos szakmai kérdésekre, az online vásárlás veszélyeire, továbbá a betegjogainkra hívta fel a figyelmet. 

Az elmúlt időszak cikkei 

Az online vásárlás veszélyei – kontaktlencsék: mivel sokan ragadtunk most a képernyők előtt és előszeretettel böngészünk különféle websopokon, fontosnak gondoltuk kiemelni az online kontaktlencse-vásárlás veszélyeit.

Az online vásárlás veszélyei – szemüvegek: az előző cikkhez hasonlóan itt is körbejártuk, mennyiben lehet rizikós online vásárolni szemüveget. 

Mit tegyek, ha a járvány ideje alatt optikus szakember segítségére van szükségem?: írásunkkal abban szerettünk volna segíteni az olvasóknak, hogy milyen típusú problémával, hogyan keresse fel a hozzá legközelebbi optikai szaküzletet a kijárási korlátozás alatt. 

Kontaktlencse viselése a koronavírus-járvány ideje alatt: a koronavírus cseppfertőzéssel terjed, így a kontaktlencse-viselés bár önmagában nem jelent kockázatot, a nem megfelelő higiéniás körülmények veszélyessé tehetik azt. Írásunkkal erre szerettük volna felhívni a figyelmet

Viszket a szemem, koronavírusos vagyok?: az utóbbi időben több hírportálon is megjelentek olyan tartalmak, amelyek azt sugallják, hogy a kötőhártya-gyulladás koronavírus-fertőzés jele is lehet. Szakmai szemmel mi is körbejártuk a témát, hiszen mint tudjuk, nem ennyire egyszerű a kérdés. 

Enyhítsük az egészségügyi dolgozók terheit, éljünk betegjogainkkal!: A cikk tartalma csak részben érinti a szakmánkat; sokkal inkább az egészségügyi adataink online kezelhetőségére hívja fel a figyelmet, amellyel jelentős terhet vehetünk le az egészségügyi dolgozók válláról a jelenlegi helyzetben.

 

Különböző infografikákkal is reflektálunk az írásokra, amelyeket közvetlenül a Szeretem a szemem Facebook oldalról  is meg tud osztani ismerőseivel és követőivel. 

Vigyázzunk egymásra és tegyünk meg mindent annak érdekében, hogy szakmai információink a lehető legtöbb érdeklődőhöz eljussanak. 

Megosztás.

Leave A Reply