Szeretnénk, hogy ha az önök vásárlói tavasszal is „szeretnék a szemüket!” – Itt a Szeretem a szemem projekt márciusi összefoglalója

0

Ez után az elképesztően hosszú tél után most nagyon nehezen mutatja meg arcát a tavasz is: mintha tudná, hogy a járványhelyzet miatt jobb, ha még spórol kicsit az energiáival. De akármennyit is süt a nap, mi, optikusok, optometristák és kontaktológusok tudjuk, hogy  szemünknek a káros fény elleni védelemre egész évben szükség van, és erről nem lehet elég korán beszélgetést kezdeményezni a végfelhasználókkal. Tavasz elején mindig elővesszük az alábbi témákat, mert megunhatatlanok, mindig aktuálisak, és persze elképesztően fontosak. 

A szemüveg- és kontaktlencse-vásárlók folyamatos edukációja közös érdekünk, így amennyiben megteheti, ossza meg tartalmainkat optikája közösségi média felületein! 

hirdetés

Szemüveg vagy kontaktlencse? Inkább: szemüveg és kontaktlencse!  

Nyakunkon a jó idő, egyre többet süt a nap, ami – reményeink szerint – egyre több szabadban eltöltött órát is jelent. A kontaktlencse kényelmes megoldás az aktívabb időszakokban is, de nem érdemes teljesen rájuk támaszkodni, több okból sem. Jelen cikkben bemutatjuk, mikor érdemes a szemüveget, és mikor a kontaktlencsét választani.

Fényre sötétedő lencse: kényelem a négyzeten

Mi az összefüggés a sportcipő és a sötétedő szemüveglencse között? Kettő is van: mindkettő kényelmes, és a fiatalok és idősek egyaránt szeretik viselni! Mindig az első tavaszi napsugarak megjelenésével kezdünk el a fényre sötétedő lencsékről beszélni, holott a káros UV sugarak nemcsak a napsütötte hónapokban érik a szemünket, hanem egész évben ki vagyunk téve a káros sugaraknak, ezért a védekezés optimális esetben négy évszakos.

Tükrös vagy nem tükrös: ez itt a kérdés!

Évek óta tarolnak a piacon a tükrös lencsével rendelkező napszemüvegek, sőt, már a fényre sötétedő lencsék, vagy dioptriás napszemüveg lencsék is kaphatnak ilyen különleges bevonatot. Ha gondolkozunk azon, hogy mi is beszerezzünk egy ilyen divatos darabot, akkor érdemes átolvasni és mérlegelni az alábbi szempontokat. Mielőtt azonban ebbe belecsapnánk, a legfontosabbat szögezzük le: csak optikai szaküzletben, ellenőrzött minőséget vásároljunk, hiszen az UV ellen védelmet nem biztosító napszemüveggel sokat árthatunk a szemünk egészségének.

2021 uralkodó szemüvegforma-trendjei

Az, hogy tökéletesen lássunk a szemüvegünkkel majdnem olyan fontos, mint hogy szeressük is hordani az általunk kiválasztott modellt. Sokan úgy gondolnak máig is a szemüvegükre, mint valamilyen kötelező rosszra, pedig ennek ma, a 21. században már nem kell így lennie. Számtalan izgalmas, formabontó, divatos szemüveggel találkozhatunk az optikákban, amelyek – látásjavító funkciójuk mellett – tükrözhetik személyiségünket és kiegészíthetik stílusunkat is. Szerintünk az éles látás és a trend kéz a kézben jár; ennek megfelelően összeszedtük, mely szemüvegkeret-fazonok fogják uralni a 2021-es évet!

 

 

 

 

 

 

 

 

Megosztás.

Leave A Reply