Új ikonok – La Font

0

Az egyedi dizájnjáról méltán híres, francia LaFont-ról már korábban is írtunk: bemutattuk az első olyan optikai üzletüket, amelyet Párizson kívül nyitottak. Most friss kollekciójuk pár kiemelkedő darabját mutatjuk meg. 

A Lafont Paris bejárata; a kirakat bemutatja egyik legnépszerűbb modelljük, a Jupiter készítésének útját.

Thomas és Matthieu Lafont, az ő szüleik, valamint az előttük lévő generáció 1923 óta folytatja a tradíciót: ott, ahol a csoda történik, különleges könyvek, művészeti inspirációk, ritka textíliák, no és persze egy elképesztően gazdag archívum veszi őket körül, amelyek mind a francia családi vállalkozás ereklyéi.   

Lafont Paris – Hirondelle 4047: ezt a komplex szemüvegkeretet a hegyes faroktollú fecskék után kapta a nevét.

Thomas a textíliák, valamint a különböző textúrák, minták, és játékos színkombinációk elkötelezett rajongója, amely a Hirondelle 4047 márványszerű szárain is jól tetten érhető: folyamatosan azon dolgozik, hogy mindig újabb és újabb végeredményeket hozzon létre acetátból. 

Lafont Paris – Halley 1082: a párducminta és a tiszta acetát ikonikus kombinációja; a párizsi szemüvegdizájn-ház specialitása.

A Halley 1082 az egyik legfrissebb modellje a Lafont egzotikus állatmintákban gazdag vonalának. Minden egyes szemüvegkeret magán hordozza a család rendkívül erős és újító művészi ambícióit, valamint a francia kézművesipar megkülönböztető jegyeit. Ezek a keretek részletesen tanulmányozott minták és elemek, továbbá minőségi alapanyagok felhasználásával készülnek. A Lafont Paris most ünnepelte 40. évfordulóját.

Forrás: eyestylist

 

 

 

 

 

Megosztás.

Leave A Reply