Visszapillantó

0

Best of Szeretem a szemem – örökzöld cikkek, amelyek érdemes újra meg újra megosztani

A Szeretem a szemem projekt keretein belül 2020-ban rengeteg tartalmat készítettünk, melyek között örökzöld cikkek is találhatók. Arra gondoltunk, hogy készítünk egy összeállítást, amelyben felsorakoztatjuk azokat az írásokat, amelyek gyakorlatilag az év bármelyik időszakában állandó aktualitásuk miatt bátran megoszthatók.

hirdetés

 A koronavírus-járvány kapcsán több tartalom is született, amelyek valószínűleg 2021-ben is megállják majd a helyüket. Ide kattintva elérhető az a cikkünk, amely a kötőhártya-gyulladás és a koronavírus között vélt kapcsolatot elemzi, ide kattintva ahhoz a tartalmunkhoz juthat el, ami praktikus tanácsokat ad azoknak, akik a járvány ideje alatt is kontaktlencsét szeretnének hordani; ide kattintva pedig azt az írásunkat láthatja, amelyben tippeket adunk a lencse bepárásodásának elkerüléséhez. 

Az egészség, valamint a tények és tévhitek témakörét is alaposan átjártuk 2020-ban, mely során született pár hiánypótló írás. Írtunk arról, hogy milyen ételeket érdemes fogyasztani ahhoz, hogy sokáig megőrizhessük szemünk egészségét, de szóba kerültek a kék fény okozta rövid és hosszú távú problémák is. 

Sorra vettünk pár, az interneten keringő, látással kapcsolatos tévhitet, összeszedtük a legnépszerűbb, csodákat ígérő látásjavító szereket és eljárásokat, valamint felsoroltuk azokat az ételeket is, amik a közhiedelemmel és pár portál állításával ellentétben nem javítják meg a látásunkat. 

Tisztáztunk pár általános, a szakmát érintő kérdést is. A 2020-as év egyik legnépszerűbb tartalma ez a cikkünk volt, amelyben azokat az előnyöket soroltuk fel, amikben azok részesülnek, akik szakemberre bízzák látásproblémájukat. Hiánypótló ez az írásunk is, amely arról szól, melyik szem- és látásproblémával melyik szakemberhez érdemes fordulni. A tudatos vásárlók számára is készültünk tartalommal: összeszedtük, milyen szemüvegkeret-alapanyagokkal találkozhat az, aki optikába látogat.

2020 az online vásárlás éve volt, ami több szempontból is aggasztó, ha szemüvegről és kontaktlencséről van szó. Fontosnak tartottuk elmondani, hogy amikor valaki replikát vesz, pontosan mit is vásárol, továbbá azt is, hogy az online szemüvegvásárlásnak, valamint az online kontaktlencse-vásárlásnak milyen veszélyei vannak. 

Végül, de nem utolsó sorban alaposan körbejártuk a szemüvegtisztítás témakörét is. Elmondtuk, hogy kell alapfokon, valamint professzionálisan szemüveget tisztítani, meg azt is, hogy mivel nem szabad szemüveget tisztítani. Adtunk tippeket arra vonatkozóan, mit és mit nem érdemes csinálni, ha sokáig szeretné valaki hordani új szemüvegét, majd tovább is léptünk eggyel és arra is kitértünk, hogy valódi kétbalkezeseknek milyen tényezőket kell figyelembe venniük szemüvegvásárláskor. Sőt! Készült egy szellemes gyűjtemény is, amely azokat a főbűnöket soroltatja fel, amit – valójában – minden szemüveges elkövet egyszer.

A Szeretem a szemem projektre 2021-ben is számíthatnak tagjaink. Csak egy kérésünk van: továbbra is osszák meg tartalmainkat közösségi média felületeiken, hogy minél több emberhez eljuthasson: a szemüveg nem ciki, a látásunkat pedig mindig érdemes valódi szakértőkre bízni! 

Megosztás.

Leave A Reply