Kamarai információk - Kulturális és Innovációs Minisztérium

Ígéretünkhöz híven - a megújult www.optikaimagazin.hu oldalon – folyamatosan be fogunk számolni a szakmánkban történtekről, illetve a szakhatóságokkal történt megbeszélésekről és tárgyalásokról.

Kezdjük is a sort az optikus szakmát érintő első változásról. A minisztériumok átrendezésének következtében átkerültünk a most megszüntetett ITM – ből (Innovációs és Technológiai Minisztérium) a KIM – hez, (Kulturális és Innovációs Minisztérium, Csák János miniszter úr vezetésével).

Ez annyiban érint minket, hogy egyértelművé tették számunkra, hogy az optikus szakma egészségügyi-kereskedelmi tevékenységi körbe került, egészségügyi technikai ágazatba tartozó képzéssel (ÁKT) és az ide tartozó termékek forgalmazásával, illetve ennek megfelelő működési szabályrendszerrel, amely szabályrendszer egyeztetése már elkezdődött a szakhatóságokkal.

Határozottan kiállunk amellett, hogy a szakmabesorolásunk, a kötelezettségeink és a jogaink egyértelműen legyenek meghatározva, összhangban az - egyébként a minisztérium által is támogatott – európai harmonizációs rendszerrel.

Egyértelművé tették számunkra, hogy a cél egy egységes szakmai érdekképviselet kialakítása, melyben számítanak a több évtizedes érdekképviseleti tevékenységgel és szakmai rendezvény szervezői tapasztalattal rendelkező magyar optikus vállalkozókat összefogó ipartestületre és annak teljes tagságával való együttműködésre.

Van véleményed? Vitassuk meg az Optikai Magazin Facebook csoportjában!