Közlekedésbiztonsági kampány őszre!

Láss jól, vezess biztonságosan! A látásod a legjobb biztosítás.

A Magyar Optikus Ipartestület 2023. szeptember 25. és november 25. között a Continental Hungaria Kft., az ORFK-OBB és a Driving Experience Kft. együttműködésével közlekedésbiztonsági kampányt indít.

A közlekedésbiztonsági kampány célja, hogy együttes erővel felhívjuk a figyelmet a közeledő őszi, téli időszakban rosszabbá váló közúti látási és útviszony körülményekre, melyek között a sofőr látása és vezetéstechnikai tudása, valamint gépjárművének gumiabroncsai és azok állapota, kiemelten fontosak. Mind a látás, mind a körülményeknek megfelelő biztonságos közlekedés, gépjárművünk ismerete esős, havas, nedves, ködös, esetleg sötét időjárási körülmények közt kiemelten fontos ebben az időszakban, és megfelelő látást, valamint vezetéstechnikai tudást igényel. Mindezt kiegészíti, hogy a biztonságos közlekedéshez nemcsak a jó látás, hanem a megfelelő gumiabroncsok is elengedhetetlenek.

 A kampány időszaka alatt a Magyar Optikus Ipartestület (MOI) és országos lefedettséggel rendelkező optikus tagjainak, partnereinek  feladata, hogy felhívják a figyelmet a teljes értékű látásvizsgálatok (nem szűrővizsgálat) fontosságára és arra, hogy az őszi időszak kezdete előtt a lakosság ellenőriztesse látását, menjen el látásvizsgálatra, amennyiben ezt év közben korábban nem tette meg.

 A kampányhoz csatlakozott Tóth Zoltán „Totti” autós-motoros instruktor, Dragbike magyar bajnok, újságíró, a TV2 SuperCar című autós TV-s magazin műsorvezetője, Musztrai Ferenc a Continental Hungaria Kft. marketing vezetője és Hoffer Zsolt alezredes, közlekedésbiztonsági szakértő, rally versenyző, a Hungarian Police Rallye Team pilótája. Az ő feladatuk, hogy a biztonságos  vezetés és az éles látás kapcsolatára felhívják a figyelmet, kiemelve azokat a vezetéstechnikai alapvetéseket és a jármű felkészítésére (pl.: gumiabroncsok tekintetében) vonatkozó szabályokat, melyek kiemelten fontosak megváltozott út és fényviszonyok mellett.

 A figyelemfelhíváson túl a kampány időtartama alatt a MOI partneroptikáiban regisztráló és látásvizsgálaton részt vevő személyek nyereményjátékon vesznek részt, és  számos exkluzív ajándékot nyerhetnek, többek kötött 10 fő autós vezetéstechnikai tréninget november végén Tóth Zoltán „Totti” instruktor vezetésével, valamint a támogató lencsegyártó és optikai partnerek ajándékait (pl.: drive lencse).
Az első három legtöbb regisztrációt teljesítő optika szintén vezetéstechnikai tréninget nyer 1 fő részére.
A MOI partner optikái a „Szeretem a szemem” weboldalon található optikakeresőben regionálisan kereshetőek.

A kampány hivatalos megnyitójára 2023. szeptember 25. napján 11:00 órakor kerül sor a kecskeméti Gokart Hotel és Étteremben, ahol a sajtó képviselői nemcsak a kampányról kaphatnak bővebb információt a kampány partnerei részéről, hanem lehetőségük lesz megtekinteni egy Renault Alpine A110 sportautót magyarországi forgalmazója a Carnet Triplex Kft. jóvoltából, amellyel egy kis kihívást is teljesíthetnek a jelenlévő sajtó képviselők Tóth Zoltán „Totti” segítségével, aki kialakít a Gokart Hotel versenypályáján egy bójákkal kijelölt speciális nyomvonalat, melyet időre, egymás ellen kell teljesíteni egy kis háziversenyen. 

A kampányban való részvétel a MOI tagoknak ingyenes, de jelentkezni szükséges, ehhez küld el az optika nevét és elérhetőségét (cím, telefonszám) az iroda@moi.hu e-mail címre.
A nem MOI tagoknak is van lehetőségük regisztrálni a kampányba, ehhez vegyétek fel a kapcsolatot a MOI irodával az alábbi elérhetőségen: iroda@moi.hu

Van véleményed? Vitassuk meg az Optikai Magazin Facebook csoportjában!