Mire vágynak a szemüvegviselők?

PR cikk

A szemüvegviselők elégedettsége mindig is kiemelten fontos helyet foglalt el az optikák életében, hiszen a pozitív élmények és tapasztalatok vonzzák újra az üzletbe a vásárlókat. Az Essilornál emiatt kifejezetten nagy jelentőséget tulajdonítunk a viselői teszteknek, hiszen így tudjuk minél hatékonyabban megérteni a különféle igényeket és minél jobb megoldást nyújtani számukra.  

Épp ezért az Essilor kutatás-fejlesztési csapata 2020-ban Franciaországban egyedülálló kutatást szervezett a Varilux multifokális lencsékkel kapcsolatban. A kutatás keretén belül a résztvevők Varilux lencséket kaptak, majd egy 2 hetes tesztelési fázist követően vissza kellett váltaniuk korábbi optikai megoldásukra.

A 102 presbióp résztvevőből álló minta tükrözi azt, hogy az emberek mennyire különböző szemüvegviselési szokásokkalrendelkeznek. Nagyjából a résztvevők fele korábban egy másik márka hasonló árfekvésű multifokális lencséjét viselte. A többi résztvevő között voltak olyanok, akik egy vagy két egyfókuszú lencsét viseltek, cserélgetve azokat távolságtól függően, illetve olyanok is, akik korábban egyáltalán nem viseltek szemüveget. 

Az Essilor kutatása nem csak azért példátlan, mivel mindennapi presbiópok, hétköznapi körülmények között tesztelték a lencséket. Az is elengedhetetlen szempont, hogy a résztvevőknek elég időt adtak arra, hogy megszokják és teljes mértékben megtapasztalják a kapott Varilux lencsék által nyújtott látásélményt. Majd szintén elég idejük volt arra, hogy a visszaváltás után benyomásaikat gyakorlatban is összehasonlíthassák régi szemüvegükkel.

Az átütő eredmények pedig még a szervezőket is meglepték: a Varilux lencsék egyértelműen meggyőzték a viselőket. 10-ből 9 résztvevő szeretett volna újra Varilux lencséket viselni(1)és 83% szerint a tesztelt Varilux lencsék jobb látásélményt nyújtottak, mint a korábbi szemüvegük.(1)

Miután visszaváltottak eredeti optikai megoldásukra, többen is szemfáradtságra, migrénre és nyaki fájdalomra panaszkodtak és úgy érezték, mintha kevésbé látnának élesen. Ezentúl nehéz volt megszokniuk a régi szemüvegüket és kényelmetlennek érezték a viselését. Azok, akik a mindennapokban egyfókuszú lencsét viseltek, belefáradtak az ismétlődő mozgássorba, amivel a szemüveg le- és felvétele járt. A multifokális lencsét viselők többsége pedig nem érezte annyira jól illeszkedőnek és komfortosnak a régi szemüvegét, mint a kapott Varilux lencséket.

Az egyik résztvevő szerint “ég és föld volt a különbség” a saját szemüvege és a Varilux lencsék között. Egy másik teszt alany arról számolt be, hogy mostantól, mikor optikushoz megy, kifejezetten Varilux lencsét kér majd, mert annyival pozitívabbak voltak vele a tapasztalatai.

Az Essilor őszi médiakampányának keretében most Ön és vásárlói is megismerhetik a tesztalanyok személyes tapasztalatait a Varilux multifokális szemüveglencsékkel kapcsolatban.A televíziós és online megjelenések segítségével szeretnénk bemutatni, hogy miként válaszolnak a Varilux lencséklegáltalánosabb, presbiópokat érintő igényekre,mint példáula könnyű megszokás, kényelmes és éles látásvagy akönnyed váltás a távolságok között.

Van véleményed? Vitassuk meg az Optikai Magazin Facebook csoportjában!