MOI Látásért Alapítvány - bemutatkozás (2. rész)

A Magyar Optikus Ipartestület által létrehozott MOI Látásért Alapítvány ebben az évben ismét megújult. A változó gazdaság hatására az alapítvány új kihívásokkal áll szemben, amely egyben új területeket és új célokat is ad alapítványunknak, melyhez a kuratórium összetételének megújítása vált szükségessé.

"Az alapítvány elsősorban azzal a céllal jött létre, hogy támogassa a magyarországi optikus képzés és továbbképzés elméleti, gyakorlati oktatását. Ezen túlmenően segítséget kíván nyújtani az ipartestületi tagok korszerű szakmai műszerekkel, illetve számítógéppel való ellátásában."

A Magyar Optikus Ipartestület tagságának közös társadalmi felelősségvállalását tűztük ki célul, mert tenni akarunk azért:

  • hogy a szakmánk fejlődjön, de ne veszítse el gyökereit, történetét, hagyományait

  • hogy szakmánk minőségi szolgáltatást nyújthasson mindenhol az országban, faluban - városban, keleten - nyugaton egyaránt

  • hogy szakmánk mindenkinek segíthessen, akinek látásjavító eszközre van szüksége, szegénynek - módosnak, gyereknek-felnőttnek egyaránt

  • hogy szakmánk becsülete, eddig elért eredményei, elismertsége mindig csak a hozzánk forduló embereket szolgálja, soha ne legyen öncélú.

A második részben újabb két tagunk mutatkozik be:

Dudog Gáborné (Mohácsi Marianna), a Kuratórium Elnöke

Látszerész Mester / Szakoktató / Optometrista / Tulajdonos

Több mint 30 éve dolgozik az optikus, látszerész szakmában. 1990-ben kezdett el oktatni az akkori OFOTÉRT iskolában, ahol a tanműhely egyik oktatója volt. 1993-ban megszerezte a Látszerész Mester fokozatot, majd elvégezte a kereskedelmi szakoktatói szakot.
A későbbiek folyamán optometrista képesítést is szerzett, így minden végzettséggel rendelkezik, ami az optikus, látszerész szakmában elérhető.
Évek óta kisvállalkozóként - résztulajdonosként – részt vesz az optikai szaküzlet életében, mind látszerészként, mind pedig optometristaként.
Optikus feladatai mellett évek óta részt vesz a látszerészek, valamint az optometrista hallgatók gyakorlati képzésében.

Mariann a munkájáról: "Örömömre szolgál, hogy részt vehetek az Alapítvány életében, mert én nem rendelkezem optikusi családfával, úgymond első generációs látszerész vagyok. A kuratórium tagjainak személyében, olyan agilis társakra találtam, akikkel a tervek, célkitűzések megvalósíthatóak."

Dávid-Nagy Kata - látszerész

Szülei által már egészen fiatalon belecsöppent a látszerész szakmába, így szinte elkerülhetetlen volt, hogy idővel ő is ezzel foglalkozzon. 18 évesen, a családi vállalkozásban kezdett el dolgozni, mellette elvégezte az egyetemet és a látszerész iskolát is.

Jelenleg a Noptikerben vezetői feladatokat lát el beszerezési és pénzügyi területen. Nagy kihívás és megtiszteltetés számára a MOI Látásért Alapítvány felkérése; a legjobb tudása szerint fog a kitűzött célok megvalósításán dolgozni.

Van véleményed? Vitassuk meg az Optikai Magazin Facebook csoportjában!