Optin jártunk, csodát láttunk

Aki járt már nemzetközi kiállításon szerintem nem is szükséges magyaráznom,miért érdemes elmenni inspirálódni, képezni magunkat a látásmódunkat a szakmánkat illetően. Idén az OPTI Münchenre volt alkalmam ellátogatni, megcsodálni mennyire színes, változatos az optikai iparág világszerte. Sokan csupán annyit látunk, amivel a városunkban, környezetünkben találkozunk, esetlegesen a social mediaban. De miért is éri meg mélyebbre menni, közelebb kerülni a kiállítókhoz kicsit elveszni a szakma rejtelmeiben?! Számomra hihetetlen nagy élmény volt,hogy mindenki nyitott, várakozással teli, bárkihez léptünk oda, érdeklődően és kedvesen fogadtak, telis-tele új szakmai fejlesztésekkel, saját egyedi technológiákkal fűszerezve. Egyszerűen kinyílik a világ egy ilyen kiállításon és jó lubickolni abban, hogy mennyivel több a szakmánk néhány száz/ezer kilométerrel odébb.

Idei egyik legkreativabb kiállító számomra Laura Imami Londonvolt. A cég 2013 óta van jelen, Olaszország északi régiójában található műhelyeiben készítik kereteiket. Mindegyik modell limitált számban elérhető, prémium Mazzucchelli-acetátból készítik és a legfinomabb zsanérokkal látják el, hogy hosszútávon tartós legyen.

Szakmai érdekesség, hogy a sokak által kedvelt ikonikus Steve Jobs keretét gyártó cég is jelen volt a kiállítók között aLunor személyében. Fantasztikus letisztult ívek, formák minőség.

A tavalyi és az idei év egyik nagy slágere a vastag karakteresebb szemüvegláncok, akár optikai vagy napszemüvegekhez. A COTI olasz márka egyedi handmade láncokat hozott piacra. Ami kedvünktől függően használhatunk nyakláncként vagy kézitáska pántnak is. Kreativ 3 in 1 -ben megoldás olyan embereknek, akik már unják a megszokottat.

Egyik személyes kedvencem a Cutler & Gross. Ahogy beléptünk hozzájuk a következő mondatot olvastam a falon.

“Az embereknek, akiknek szükségük van szemüvegre nem kell elszakadniuk a csillogástól” Tony Gross

Mennyire sok ember érzi még mindig ezt a mai világban, és mennyire jó ,hogy van egyre több brand, aki tudatosan figyel erre. A Cutler & Gross-t az angol elegancia a praktikus megoldások Tony Gross és Graham Cutler barátsága hozott össze. Több, mint 50 éves cég kereteik prémium minöségü acetátból olasz technológiával készülnek.

 

Hosszasan folytathatnám a sort mennyi-mennyi minden van hatással az emberre egy ilyen világkiállításon, mivel sok minden inspiráló, figyelem felkeltő,izgalmas. Rengeteg kontakt a gyártó cégekkel, ahol ismét megtapasztaltam, hiába élünk a világ másik részén ugyanazt képviseljük a szakmában. 

Egy cél felé tartunk, összefogunk, fejlődünk, fejlesztünk, szeretnénk napról-napra jobbak lenni, minőséget adni a hozzánk betérö embereknek. Kívánom, ha még korábban nem voltál és megteheted, látogass el bármelyik világkiállításra. Egy biztos, sokkal többel fogsz hazaérkezni, mint amivel kimentél.

Zárásképpen lessetek rá a kis összefoglalómra TIK-TOK-on.