Előzetes információk a pontgyűjtőről

- Optikus Szakmai Nap by Optika Hungary

2024. 04. 06-án a szakmai előadások fókuszába a „MYOPIA” és annak menedzsmentje kerül.  A hallgatók megismerhetik a rövidlátás előfordulását kutató legfrissebb európai és magyarországi tanulmányokat, valamint a kontaktlencsével és szemüveglencsével történő korrekciós lehetőségeket. 

A szervezés során fontos szempont volt, hogy a gyakorlatba könnyen beleilleszthető tudással bővítsék a hallgatók ismereteit az orvos és optometrista előadók, így a myopia progresszió kontroll sikerességét befolyásoló tényezők is ismertetésre kerülnek. Hasznos információkat hallhatnak az optometrista kollégák a refrakció finomhangolásáról, javaslatokat az akkomodáció elkerülésére, illetve szakmai segítséget abban, hogy a túlkorrekció milyen módon kerülhető el. 

Az optometristák feladatai közé tartozik a páciensek, illetve hozzátartozóik edukációja, így kommunikációs előadásra is sor kerül, ami megismerteti a leghatékonyabb verbális eszközök alkalmazását a vizsgálóban a hatékony munkavégzéshez. 

Nagyon fontos, hogy a megfelelő szemüvegkeret ajánlásnál is hiteles, szakmai szempontokon nyugvó tudással rendelkező szakember legyen az optometrista, és ezzel kapcsolatosan is izgalmas előadásra számíthatnak a hallgatók. A myopia drasztikusan megemelkedett előfordulási aránya pedig előtérbe helyezte az optometristák, szemész szakorvosok munkáját kiegészítő lehetőségeit a gyermekek fénytörési hibáinak szűrésében, így erre fókuszáló előadásra is számíthatnak az érdeklődők.

A jelentkezés menetéről és a pontos részletekről a március 18-i héten fogunk további információkat adni.