Új biztosítási időszak kezdődik márciustól

Optikai üzlettulajdonosként, optikusként vagy optometristaként előtted is ismert, hogy tevékenységed végzéséhez szükséges a kötelező egészségügyi felelősségbiztosítás megkötése. A MOI ebben is tud segítséget nyújtani neked.

Ez a biztosítási típus kötelező minden optometristának, optikusnak.
A szakmai tevékenység végzéséhez kötelező egészségügyi felelősségbiztosítás egyébként akkor alkalmazható, ha az optikus vagy optometrista tevékenysége során hibázik, és ezzel a vásárlónak súlyos egészségügyi károsodást okoz. Az ezt követően felmerülő költségeket - 5 millió forintig - a biztosító állja.

A MOI 2024-ben is lehetőséget ad pártoló és optika üzlettel rendelkező tagjai (rendes tag) részére a csoportos egészségügyi felelősségbiztosításhoz való csatlakozásra és a biztosítás megkötésére.

Az új biztosítási időszak 2024.03.01-től 2025.02.28-ig tart.

Díja: bruttó 7.765,- Ft / fő / év

Jelentkezési határidő: 2024. február 25-ig (vasárnap éjfélig)

Így tudod igényelni a biztosítást:

1.) E-mailben, küldd meg Juhász Mónika kolléganőnknek a penzugy@moi.hu e-mail címre a 2. pontban kért adatokat.

2.) A megrendelésben add meg az alábbi adataidat a biztosítás megkötéséhez:

MOI tag neve (cégnév vagy pártoló tag neve)
• MOI tag telefonszáma (ahol probléma esetén kapcsolatba léphetünk)
Biztosított neve(i)
Biztosított vállalkozásneve (ha a pártoló tag a tevékenységét megbízási/vállalkozási szerződés keretében végzi adott optikában – pl. Minta János EV)

Optika üzlet(ek) neve(i) (ahol az adott biztosított a tevékenységét ténylegesen végzi)
Optika üzlet(ek) címe(i) (ahol az adott biztosított(ak) a tevékenységét ténylegesen végzik)
Biztosított e-mail címe (Ide küldjük ki a biztosító által elkészített igazolás(oka)t. Alkalmazott(ak) biztosítása esetén célszerű az üzlet e-mail címét megadni.)

3.) A biztosítási adatok beküldése után a megadott e-mail címre kiküldjük neked a biztosítotti létszámnak megfelelő összegű számlát. A számla rendezésekor kérjük a közleményrovatbacsak a számla sorszámáttüntesd fel!Biztosítási igényedet akkor tudjuk a biztosító felé lejelenteni, azaz akkor válik véglegessé, amennyiben tagságod idei évi tagdíja rendezett, és a kiállított számlánk összege átutalásra került.

ÚJDONSÁGaz előző évekhez képest, hogy a MOI által kínált csoportos felelősségbiztosításon belül már hallgatói jogviszonnyal rendelkező optikus tanuló vagy optometrista hallgató biztosítása is megköthető. Ebben az esetben (a kért adatokon túlmenően) a biztosított neve mellé tüntesd fel a "tanuló" szót.

A MOI-nál köthető csoportos egészségügyi felelősségbiztosítás igénylésének feltételei:
• jelen biztosítás csak MOI tagoknak (üzlet esetén optikus, illetve optometrista alkalmazottainak) vehető igénybe
• a biztosítás megkötésének feltétele a biztosítás időtartama alatti adott évi folyamatosan rendezett tagdíj és a biztosítási díj kiegyenlítése
• az üzleti tagság alatt kizárólag az üzlet (cég) alkalmazásában dolgozókra köthető a biztosítás (optikus/látszerész; optometrista; optikus vagy optometrista tanuló)
• pártoló tag csak saját magára köthet biztosítást
• amennyiben év közben a biztosítást rendező cég/pártoló tag a MOI-ból kilép vagy tagdíjtartozás miatt kizárásra kerül, úgy a biztosítási jogviszony abban az esetben azonnal megszűnik

A MOI csoportos egészségügyi felelősségbiztosítása idén is kedvezőbb feltételeket biztosít, mint a tevékenységre vonatkozó hasonló biztosítások. Várjuk szíves megrendelésedet e-mailben!

Ha még nem vagy tag, csatlakozz hozzánk!