Új utakon - Magyar Optikus Ipartestület 2014 - 2022

Sok minden történt, és számtalan dologról írtam-írtunk az elmúlt nyolc év alatt, felsorolni is hosszú lenne. Ezt nem is most tenném meg, viszont ami ennél sokkal fontosabb az a jövő, amely előttünk és a MOI előtt áll. A generációváltás ideje elérkezett, és ezt meg is kell tenni azért, hogy a fejlődés fenntartható legyen. Meg kell tenni a szakmánk és mindannyiunk érdekeinek figyelembevétele és a folyamatos megújulás elvének betartása miatt. Mindazonáltal a továbbiakban is támogatom és lehetőségeimhez képest segítem a MOI és az új elnökség munkáját, amennyiben szükségük lesz a tapasztalatomra és az eddig a minisztériumokkal, kamarákkal a szakhatóságokkal és a társszervezetekkel kiépített sikeres és hatékonyan működő kapcsolatrendszerre.

Az elmúlt időszakban egy kitűnő csapatot sikerült összeállítani, (bevonva több, a fiatalabb generációhoz tartozó, kreatív szakembert) akik lelkesedésükkel, munkájukkal és a bennük lévő pozitív és előre mutató jövőképpel, tovább tudják vinni - tiszteletbe tartva az elődök munkásságát és elért eredményeit – az ipartestületet. Kiemelten fontos, hogy az új elnökségben dolgozók átlátva a rájuk váró feladatokat, meghozzák majd a lehetőségekhez képest legjobb döntéseket, ahogy mi is igyekeztünk az elmúlt évek alatt.

A szakmai feladatok mellett a mai kornak megfelelő kommunikáció kiépítése is komoly feladatot rótt a MOI elnökségére. Az elmúlt évek „átmeneti” időszaka alatt, átalakítottuk a MOI tagi, szakmai és kommunikációs stratégiáját. Mindannyian tudatában vagyunk a trendek és az üzleti élet változásaival, amelyek hatással vannak a MOI stratégiájának tervezésére, illetve a jövőkép kialakítására. Meghallgatva a Tagjaink véleményét, illetve figyelembe véve a kéréseket, környezettudatos (és költséghatékony) formában megújításra kerül az Optikai Magazin – természetesen a nyomtatott magazinban megszokott, magas szakmai színvonalú cikkekkel, áttéve a mai kornak megfelelő online felületre, ezzel biztosítva a minél gyorsabb információátadást.

Folyamatosan frissülnek online kommunikációs felületeink, www.optikaimagazin.hu  és a wwww.szeretemaszemem.hu, illetve a www.moi.hu valamint a Facebook oldalaink. Terveink szerint a teljes kommunikációnkat,  - (hírlevelek, infók, regisztrációk. stb.) ezeken a platformokon keresztül tudjuk majd végezni. A modern, mai trendeknek megfelelő online kommunikációs csomagunk, naprakész információáramlást tesz lehetővé a MOI és a tagjai között. Ezzel régi vágyunk fog teljesülni, hiszen a szakmának is jól jön egy kis edukációs megerősítés! Így lehetőséget tudunk biztosítani mind a tagok, mind a vásárlók felé való hatékony, gyors kommunikációra.

Ehhez szükség van egy csapatra – természetesen velük együtt dolgozunk – akik a kommunikációban és az információ átadásában, továbbá az edukációs tevékenységben vesznek részt. Őket mindenképp szeretném itt megemlíteni, köszönetet mondva eddigi munkájukért, és további sok sikert kívánva:

Kiss Krisztina:irodavezető, koordinátor, szervező, ötletelő és a legjobb értelemben vett kritikusom, aki mindig a valóság talaján tartva segíti a sikeres úton maradást.

Juhász Móni: irodánk pénzügyese - igen precíz, hatékony ebbéli tevékenységében - fiatalos világlátásával támogatja a MOI social területén felmerülő feladatok megoldását.

Bakos Kata: aki széleskörű, mindenki által „fogyasztható” formában öntve a kommunikációnkat hatékony információátadással segíti, erősíti a csapat munkáját.

Varga Zsófia: egy „színes”, a divat trendeket jól ismerő, a közös feladatokat összefogó és jól koordináló csapattagként vesz részt a MOI online közösségépítő tevékenységében.

Gerő Patrícia:kitűnő szakmai rálátással rendelkező, többek közt a szemüvegviselés kihívásainak - és az ismert szemüvegesek - bemutatójaként dolgozik velünk, évek óta, hatékonyan és sikeresen.

Kis Arnold: immár több éve vesz részt a szervező és kommunikációs, illetve a MOI működtetésének – sokszor kihívásokkal teli – munkájában, átlátva a hazai és nemzetközi optikai trendeket, feladatokat.

Karvázy Attila: továbbra is szívesen részt veszek a közös munkában, hírekkel szolgálva a szakmánkat érintő kérdésekről, egyebek közt a szakhatóságokkal - ITM, Kamara, OGYEI, NNK, Fogyasztóvédelem -  történt tárgyalásainkról.

Olyan kommunikációs közösségi portál létrehozása volt a cél, amely mindannyiunknak – szakmabelinek és vásárlónak – egyaránt hiteles és hasznos információkat tartalmazzon.  Ez csak egy közösen gondolkodó, a szakmánkért tenni akaró csapattal lehet sikeres.

Ehhez a csapathoz természetesen továbbra is lehet csatlakozni, mindenféle pozícióvállalási köztelezettség nélkül, cikkek írásával, hírek, érdekességek bemutatásával, és minden a munkánkat sikeresebbé tévő ötleteléssel. Készen áll minden, hogy ez az egységes szakmai platform végre egy közösséget alkosson.

Ennek a közösségnek az építése és a szakmánk minden körülmények között való képviselete – sokszor védelme - volt számomra a legfontosabb feladat elnökként az elmúlt évek alatt. Hálás vagyok mindenkinek - kiemelten a nyolc év alatt az elnökségben velem dolgozóknak - aki segítette a munkámat, és hozzájárult ahhoz, hogy most egy igazán sikeresen működő, a szakmánkat minden körülmények között hatékonyan képviselő ipartestületet adhatok át a következő elnöknek. Szakmailag sikeres, technikailag megújított, és pénzügyileg stabil testületet hagyunk a következő nemzedékre. Kérek mindenkit, hogy támogassák továbbra is a MOI csapatát, munkáját, közösségépítő tevékenységét.

Mindenkinek jó egészséget és sikeres munkát kívánok!

Karvázy Attila - MOI elnök (2014-2022)

Van véleményed? Vitassuk meg az Optikai Magazin Facebook csoportjában!