A Látásért Alapítvány standjáról nézve

Optika Hungary 2023.

Idén is „kiállítóként” voltunk jelen az Optika Hungary 2023-as rendezvényen. A MOI A Látásért Alapítvány csapatának kis standja az emeleten volt, kevesebb csillogással, mint az igazi nagy kiállítóké, de annál nagyobb szeretettel vártunk titeket. Fantasztikus élmény volt nekünk ez a két nap, de talán még nagyobb izgalom volt felkészülni a találkozásra a támogatóinkkal, veletek. A felkészülés oroszlánrésze Dudog Mariannra hárult, ugyanis ő vette fel a kapcsolatot az összes kiállítóval adományokért kalapozva, amiket aztán a szerencsekerékkel kiforgatva, vagy a tombolánkon kisorsolva adhattunk át, a minket támogatóknak. A közös játékaink nem valósulhattak volna meg a kiállítók adományai nélkül. Mindig nagy izgalom, hogy hogyan viszonyul hozzánk a szakma, szívesen ajánlanak-e fel adományokat, de idén sem csalódtunk, rekordszámú és értékű felajánlás érkezett, amit ezúton is nagyon köszönünk a szakmánknak! Nem emelünk ki kiállítókat, nem rangsoroljuk őket aszerint, hogy ki mit adott, mert az nem lenne igazságos, aki ott volt tapasztalhatta az elképesztő nagylelkűségüket, de azt elmondhatjuk, hogy az optikai ágazathoz tartozni a világ legjobb dolga, itt vagyunk itthon, itt vagyunk szeretve, megbecsülve, itt tapasztaljuk a segítőkészség megnyugtató védőhálóját, a munkánk igazi megbecsülését. 

Minden egyes megforgatott szerencsekerékkel, vagy megvásárolt tombolával az alapítványunk munkáját támogatta az a szintén rekordszámú látogató, akik megálltak a standunknál. Szuper érzés volt azt látni, hogy a küldetésünk fontos nektek, hogy vannak kérdéseitek, hogy hoztok nekünk kereteket, felajánljátok az önkéntes munkátokat. Megajándékoztatok minket a bizalmatokkal és elmondtátok nekünk a dilemmaitokat, nehézségeiteket. Nem is tudjátok milyen jó volt fogadni a mosolyokat, a kézfogásokat, az öleléseket. Most jól betáraztunk, hogy legyen még bennünk elég kitartás csinálni a támogató munkánkat, ami sokszor nem egyszerű.

Apropó problémák! Kedves Olvasó, megtennéd, hogy segíted a munkánkat és kitöltöd ezt a kérdőívet, ami a szakmánkat érintő problémák egy részét szeretné feltérképezni! Kérlek, szánj rá öt percet, hogy hatékonyan tudjunk segíteni! 

Őrületes köszönet a szervezőknek, akik lehetővé tették, hogy mi csak a feladatunkra tudjunk koncentrálni, ne gátolja semmi a valóságos kapcsolódást a látogatókkal! Örök hála önkénteseinknek, akik végig velünk állták a sarat!

Jövőre? Veletek? Ugyanitt?

Dávid-Nagy Kata
Dudog Mariann
Szőke Zsuzsa
Károly Tamás

Van véleményed? Vitassuk meg az Optikai Magazin Facebook csoportjában!