Főszerkesztői levél

- Restart, kezdd újra!

Néhány évvel ezelőtt egy édesipari vállalat menedzsereként a “restart” kifejezés egy picit mást jelentett mint most. Minden év legmeghatározóbb időszaka volt ez akkor, az utolsó négy hónap. Ekkor kerültek beszállítása a “back to school” termékek, a szezonális display-ek és természetesen erre az időszakra vártuk az extra rendeléseket is. Ahhoz, hogy ebben a kiemelt időszakban jól tudjunk teljesíteni, nagyon fontos volt a megfelelő előkészítés, igényfelmérés és a megállapodások megkötése, szerződések aktualizálása.

Az Optikai Magazin életében is eljött a “restart”, ami szintén az életem része lett és hasonlóan a multiban megtapasztaltakhoz, rengeteg előkészületet igényelt. Nem vagyok újságíró (bár a gimiben annak készültem), szeretem és nyitott vagyok az új lehetőségekre, ezért nem volt kérdés, hogy elvállalom ezt a feladatot, amikor Karvázy Attila felkért rá. Nagyon tetszett a koncepció, vagyis, hogy a Magazin online jelenlétét fejlesztjük. Az első stratégia megbeszélések után, hamar felállt a szerkesztő csapat (Bakos Kata, Gerő Patrícia, Kiss Krisztina, Juhász Móni, Karvázy Attila, Kis Arnold és én) akikkel hétről-hétre, lépésről-lépésre haladva építettük fel, gondoltuk újra az Online Optikai Magazint. Biztosítani a háttérrendszert, megfogalmazni a céljainkat, milyen folyamatok szükségesek a gördülékeny és eredményes munkához, kinek mire van kapacitása és mire kell, hogy fókuszáljon… szóval rengeteg kérdést kellett tisztáznunk. Az út nem volt akadálymentes és még most sem az, de eljött a május 26. amire nagyon büszkén tekintünk vissza, ugyanis elstartolt a www.optikaimagazin.hu!

Miről is szól ma az Optikai Magazin? Egy olyan platformot biztosítunk nektek, ahol megtaláljátok a MOI híreket és kamarai információkat, mellette pedig videóinterjúkat nézhettek kollégáitokról vagy épp szín- és stílustanácsadókkal készült interjúkat olvashattok. Nem hagyjuk magukra azokat sem, akik szeretnék a social platformjaikat fejleszteni, vagy az Optikai Magazin Facebook oldaláról vagy zárt csoportjáról szeretnének statisztikai adatokat olvasni. Mindemellett ősszel elindítottuk az Optikai HangAdó című podcast csatornánkat, ahol izgalmas, olykor megosztó témákat boncolgatunk. 

Nagyon szerencsés helyzetben vagyunk, hogy a szakmánk ilyen széles spektrumon mozog és igyekszünk ennek megfelelően színesíteni cikkeink témáját. Legyen szó a műhelyesekről vagy a digitalizáció iránt érdeklődő üzletvezetőkről, tulajdonosokról. Beszélünk azokról is, akik sajnos nem engedhetik meg maguknak, hogy rendszeresen új szemüveget vásároljanak ezért fontosnak tartottuk, hogy a rászorulók támogatói, a Látásért Alapítvány is bemutatkozhasson és cikksorozatukkal az aktivitásukról, tevékenységükről is tájékoztassanak bennünket.

Minden ipartestületi nagykereskedelmi tagnak lehetősége van PR cikk megjelentetésére, eddig is sokan éltetek vele, bízom benne, hogy jövőben még többen kedvet kaptok hozzá!

Hiszek benne, hogy a cikkek olvasása és a csoportban való véleménycserék közben eszetekbe jut az elmúlt évek Optikai Magazinja. Igyekszünk Stockinger-Bakonyi György és csapatának munkáját továbbvinni, fejleszteni, és akiknek ezúton is - a teljes csapat nevében - köszönjük, hogy elindították a Magazint.

Rendkívül jó érzés egy olyan magazint koordinálni, ahol ilyen nyitott, érdeklődő és ambiciózus közönségnek írhatunk, szolgáltathatunk tartalmat, írásban, vizuális és hang formájában. Hiszen a fent említettek nélkületek nem működnének. Így Kedves Olvasóink, köszönjük, hogy minket választottatok, hittétek, hogy sikerül, és hétről-hétre minket olvastok, hallgattok vagy éppen néztek!

Ezúton szeretném megköszönni az egész csapat munkáját, kitartását!

Kívánok nektek eredményes új évet!

Az éleslátás legyen veletek!

Zsófi

Van véleményed? Vitassuk meg az Optikai Magazin Facebook csoportjában!