Láss jól, vezess biztonságosan!

- Sajtótájékoztató 2023.09.25.

Hétfőn, vagyis szeptember 25-én egy sajtótájékoztató keretein belül elindult a Magyar Optikus Ipartestület, a Continental Hungaria Kft., az ORFK-OBB, a Hungarian Police Rally Team és a Driving Experience Kft. együttműködésével a “Láss jól, vezess biztonságosan!” közlekedésbiztonsági kampány.

 Az összefogás célja, hogy együttes erővel felhívjuk a figyelmet a közeledő őszi, téli időszakban rosszabbá váló közúti látási és útviszony körülményekre, melyek között a sofőr látása és vezetéstechnikai tudása, valamint gépjárművének gumiabroncsai és azok állapota, kiemelten fontosak. Mind a látás, mind a körülményeknek megfelelő biztonságos közlekedés, gépjárművünk ismerete esős, havas, nedves, ködös, esetleg sötét időjárási körülmények közt kiemelten fontos ebben az időszakban, és megfelelő látást, valamint vezetéstechnikai tudást igényel. Mindezt kiegészíti, hogy a biztonságos közlekedéshez nemcsak a jó látás, hanem a megfelelő gumiabroncsok is elengedhetetlenek.

A sajtótájékoztatón lehetőségük volt a sajtó képviselőinek egy Alpine A110GT sportautó kipróbálására a Carnet Triplex Kft. jóvoltából és a kampány vezetéstechnikai tanácsadója, Tóth Zoltán “Totti” egy szlalompályás feladattal is készült. A kampány időszaka alatt a Magyar Optikus Ipartestület (MOI) és országos lefedettséggel rendelkező optikus tagjainak, partnereinek feladata, hogy felhívják a figyelmet a teljes értékű látásvizsgálatok (nem szűrővizsgálat) fontosságára és arra, hogy az őszi időszak kezdete előtt a lakosság ellenőriztesse látását, menjen el látásvizsgálatra, amennyiben ezt év közben korábban nem tette meg. 

A kampányban résztvevő optikák listája ITT érhető el.

A sajtótájékoztatón levetítésre kerültek a kampány promóvideói, ezeket folyamatosan megosztjuk veletek a Magazin hasábjain is.

A sajtótájékoztatóról készült képeket az EZEN a linken éritek el.

A kampány hivatalos oldala: https://www.szeretemaszemem.hu/kampany2023/ 

A kampányban való részvétel a MOI tagoknak ingyenes, de jelentkezni szükséges, ehhez küldd el az optika nevét és elérhetőségét (cím, telefonszám) az iroda@moi.hu e-mail címre. Nem MOI tagoknak is van lehetőségük regisztrálni a kampányba, ehhez vegyétek fel a kapcsolatot a MOI irodával az alábbi elérhetőségen: iroda@moi.hu

Van véleményed? Vitassuk meg az Optikai Magazin Facebook csoportjában!