MKIK Kamarai Hírek

Az MKIK Kézműves Kollégiuma (ahova az optikus szakma is tartozik) egy újabb kiváló eredményt könyvelhet el, amihez a MOI mint szakmai társszervezet külön gratulál! 

Kovács J. Attila mestercipész, és egyben a MKIK Kézműves Kollégiumának elnöke, négy aranyérmet nyert Wiesbadenben, kézzel készített cipőivel. A neves szakmai zsűri, a tizenhat országból jött résztvevők által készített cipők közül, az egységes összhangot nézve hozta meg döntését. Mind az anyagválasztás, az alapötlet, illetve annak megvalósulása és a késztermék „üzenetének” értelmezhetősége is fontos volt a zsűritagok számára. 

Kiemelném, amit Kovács J. Attila mondott az Indexen megjelent riportban: 

„Mint mondta, mivel ezek a cipők személyre szabottan készülnek, oda tudnak figyelni arra, hogy a megrendelőnek milyen érzékeny pontjai vannak a lábán, akár személyes kérései lehetnek, amivel sokkal személyesebbé is válik a cipő. Ráadásul azt a megrendelő lábméretéhez igazítják, ezért sokkal kényelmesebb is.”

https://index.hu/belfold/2023/05/08/mestercipesz-verseny-wiesbaden-miskolc/

Véleményem szerint ez az üzenet az optikus szakmában is – természetesen a szemüvegre vonatkoztatva – megállja a helyét és hasznos lehet. 

Még egyszer gratulálunk és további sok sikert kívánunk!

Karvázy Attila
MKIK/ÁKT
Optikus szekció elnök

Van véleményed? Vitassuk meg az Optikai Magazin Facebook csoportjában!