Myopia Awareness Week 2024. 05. 13-19.

Ismét eljött az évnek az az időszaka, amikor a myopia a látásgondozás középpontjába kerül. A Myopia Awareness Week egy olyan kezdeményezés, amely összefogja a szemész orvosokat, az optometristákat, a látszerészeket és az optikai iparban részvevő cégeket azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet a 21. század egyik legjelentősebb egészségügyi veszélyére, a rövidlátásra. 

A 2024. május 13. és 19. között  megrendezésre kerülő Myopia Awareness Week feladata a figyelem felhívása arra, hogy a myopia világszerte érinti a fiatalabb generációk egyre több tagját, és arra, hogy a fénytörési hiba szűrése, valamint korrekciója mellett, vannak már olyan módszerek, amelyekkel a szakemberek a páciensekkel közös munkával lassítani tudják a rövidlátás progresszióját.

Az alábbi linken rendkívül hasznos információk érhetőek el, melyek a páciensek edukációjához és a myopia megfelelő egészségügyi kommunikációjához segítenek a social media felületeken is:

https://bhvi.org/maw24/

Ezen a linken pedig olyan eszköz érhető el, amely a szükséges adatok megadásával segít a szemész orvosnak vagy az optometristának szemléltetni páciense rövidlátásának becsült progresszióját. Ezzel a rövidlátó és a hozzátartozók edukációja is tulajdonképpen szintet tud lépni, nem csak szóban, hanem egy szemléletes diagrammal is alá lehet támasztani szakmai érveinket.

https://bhvi.org/myopia-calculator-resources/

Szintén kifejezetten hasznos például a myopia irányelveket bemutató diasorozat is, ami tulajdonképpen kezelési útmutatónak tekinthető és a BHVI anyaga ezzel egy könnyen használható, praktikus eszköz, ami segíti a látásgondozásban dolgozó szakemberek hatékony munkáját. A legfrissebb kutatási eredmények alapján összeállított útmutató a vizsgálatok során talált adatok értékelését segíti, mellyel lehetőség nyílik a pácienseknek személyre szabott stratégiát kialakítani.