Optometristának lenni jó, mert…

Optometria Világnapja 2024.03.23.

Március 23-a az Optometria Világnapja. A neves nap célja az optometristák szerepének kiemelése és a látásgondozásban betöltött munkájuk fókuszba helyezése, hiszen ezek a szakemberek a szemészet frontvonalán helyezkednek el. Az optometristák tanulmányaik során a látásélesség szemüveges és kontaktlencsés korrigálására specializálódnak és egyéb, kompetenciájukba tartozó szemészeti szűrővizsgálatokat is folyamatosan végeznek, ezzel is támogatva a szemészet többi dolgozójának munkáját. A páciensek tájékoztatása és edukációja is feladatuk, mellyel egy egészségtudatosabb magatartásra nevelik a hozzájuk fordulókat, ami pedig a látásélesség hosszútávú megőrzését szolgálja. 

Ha optometrista vagy, akkor tarts velünk és mondd el egy videóban vagy egy fotóval illusztrált posztban a Facebookon, hogy miért jó optometristának lenni! Ne feledd használni az #optometrista és az #optometriavilágnap2024 hashtageket, és megjelölni az Optikai Magazin Facebook oldalát: @optikamagazin, hogy lássuk a posztjaitokat és videóitakat.

Nagyon boldog Optometria Világnapot napot nekünk, és továbbra is hívjuk fel a figyelmet a látásgondozás és a szem általános egészségének fontosságára!