Termékbemutatók, roadshow megrendezése

válaszolt az OGYEI

Többen kérték, hogy segítsen a MOI a roadshow kérdéssel kapcsolatban.Válaszolt az OGYEI.

Az OGYEI, a termékbemutatók - roadshow - megrendezésének kötelező regisztrációjával kapcsolatban írt levelünkre megküldte hivatalos válaszát.

Egyeztettünk az OGYEI illetékesével és megkaptuk tőlük a választ, amelyből egyértelműen kiderült, hogy azok az előadások amelyek az EMMI/OKFŐ engedéllyel rendelkező, és MESZK regisztrációra kötelezett egészségügyi szakembereknek kerülnek megrendezésre (orvosoknak és optometristáknak szóló előadások) és avizsgálattal, illetve a termék felírásával, valamint az ehhez tartozó egészségügyi tevékenységgel, stb. vannak kapcsolatban,azok a rendezvények mindenképp regisztráció kötelezettek.

Azok az előadások - roadshow - amelyek az optikusoknak és optika üzlet tulajdonosoknak szól éskizárólag kereskedelmi információkat (ár, lencsekatalógus információ, szemüvegkeret méret-, szín-, és típusválaszték, stb.) tartalmaz továbbra sem kötelezett a regisztrációra.

Kérjük Tagjainkat, hogy ezen információk alapján - betartva a szakhatóság által előírtakat - szervezzék és tartsák meg rendezvényeiket.

Amennyiben további kérdések merülnek fel, akkor közvetlenül lehet személyre szabottan segítséget kérni a következő elérhetőségen: https://ogyei.gov.hu/szakmai_tanacsadas/

Van véleményed? Vitassuk meg az Optikai Magazin Facebook csoportjában!