Miért vágj bele a videózásba?

Egy átlagos közösségi média felhasználó naponta 80 percet tölt videók nézésével, abból a 2 órából, amit ezeken a felületeken tölt el. Ez őrületesen magas szám, és bizony érezhető, hogy ez a tendencia csak fokozódik, még nem érte el a tetőpontot. A tartalomfogyasztási szokások átalakultak, és a bár egyelőre a szöveges tartalmak sem vesztek teljesen el, a videók jelenleg abszolút elsőbbséget élveznek.

Hogy mi állhat annak háttérében, hogy a videók, sőt elsősorban a rövid videók ekkora teret hódítottak meg az online térben?

Mivel manapság tartalomdömpingről beszélhetünk, egyre több inger ér bennünket napi szinten az interneten. Ezért fontos, hogy az elénk kerülő tartalom gyors és könnyen fogyasztható legyen.

A mozgókép tulajdonságaiból fakadóan élénkíti a felhasználói élményt, és lehetővé teszi, hogy az üzenetek hatékonyabban jussanak el a célcsoportjukhoz.

Érdemes-e belevágni a videózásba?

Mindenképpen. Optikusokkal beszélgetve rengetegszer hallom azt, hogy mekkora szüksége van a vásárlóknak az edukációra. Ha beszélgetnek egy-egy vásárlóval, milyen evidenciákra képesek rácsodálkozni egyesek. Pl.: a szemüveglencsét meg kell mosni, vagy a szemüveget tokban kell tartani, illetve a törlőkendőknek sem árt időnként megtisztulni, és napestig lehetne sorolni ezeket. Egy videósorozat pedig lehetővé teszi azt, hogy ezt ne egyesével mondd el a vásárlóidnak, hanem a teljes közönségednek kommunikálj edukatív céllal.

Ugyanez igaz az optometristák esetében is. Hiszen még mindig érezhető, hogy atekintetben is vannak szürke foltok a fejekben, hogy ki az optometrista, és mi a kompetenciája, illetve ki az optikus, és az ő feladatköre pontosan micsoda.

Most, amikor körmös TikTok influenszerek és MLM-es anyukák ajánlgatják a kuponkódjukat azoknak, akik online rendelnének az USA-ból dioptriás szemüveget, sőt egy 3 perces videóban még az adatok megadását is elmagyarázzák, tulajdonképpen nem is lenne kérdés, hogy érdemes-e videózásba kezdeni az optometristáknak/optikusoknak! Meggyőződésem, hogy nagyon nagy szükség lenne egyre több, de könnyen fogyasztható informatív tartalmat létrehozni, hogy ne csak a „hülyeség” legyen virális, hanem a szakma presztízse is épüljön.

Mindezeken felül a videós tartalmak készítése lehetőséget teremt arra, hogy az optikus kicsit közelebb kerüljön a vásárálójához, mivel sokkal közvetlenebb kommunikációs forma. A leendő páciensed/vásárlód, ha sokszor találkozik a videóddal, kicsit már ismerősként tekint rád, és motiváltabb lesz abban, hogy a sok optika közül pont tiédet válassza.

A videózás segíthet abban, hogy építsd a márkádat, magadat szakértőként pozícionáld, és ennek segítségével megszilárdíthatod a kapcsolatot a vásárlóiddal.

Mi kell hozzá?

Persze semmi kétség, a videók készítése igényel némi felkészültséget, és nem érdemes hirtelen felindulásból belevágni, érdemes egy előre átgondolt stratégia mentén haladni. Szükséges hozzá egy kevés technika is, de nem kell túl nagy dolgokra gondolni: egy körlámpa, egy mikrofon, egy állvány, és egy mobiltelefon. Természetesen a tartalmak bonyolultságától függően ez szabadon bővíthető.

Ezen felül érdemes megtanulni alapszinten a videóvágást és a feliratozást, de bármennyire is bonyolultan hangzik, valójában nem az. Egy szemüveget elkészíteni sokkal nehezebb (szerintem:)).

Vannak még olyan tippek-trükkök, melyek érdekesebbé, nézettebbé, felkapottabbá tudnak tenni egy-egy videót, de ezekről talán majd egy következő cikkben szólok!