Hello 2024!

- főszerkesztői levél

Kedves Optikai Magazin Olvasó!
Örömmel köszöntelek titeket az év első napjaiban! Idén is úgy gondoltam, hogy egy főszerkesztői cikkel indítjuk az évet.
2023 egy rendkívüli év volt számunkra az optikai világban, tele érdekes eseményekkel, kihívásokkal és fejlődéssel. Elsőként szeretném megköszönni a fantasztikus csapatnak, akik nélkül mindez nem lenne lehetséges. Köszönöm Bakos Katának, Karvázy Attilának, Imre Annamáriának és a MOI irodának az elkötelezettségüket és munkájukat. Együttműködésük és szakértelmük nélkül nem érhetnénk el azt a szintet, amit az optikamagazin.hu ma képvisel.

Az év elején fogalmunk sem volt, hogy mi minden vár ránk, de most, az év vége felé közeledve, büszkén mondhatom, hogy az optikamagazin.hu csapata megbirkózott az elénk gördülő akadályokkal, és még többre vállalkozunk a jövőben.
A 2023-as évet egy lenyűgöző videó riporttal kezdtük, majd több sorozat is kibontakozott, folytatódott, mint például Juhász Ferenc műhelytitkai, Bakos Kata marketing és socialtémájú cikkei, Nováki Szilárd digitalizációra sarkalló írásai és persze az Optikai HangAdó beszélgetései.

Aztán tavasszal leginkább a megújult szakmai kiállításra készültünk, hiszen az expo kiváló lehetőséget nyújtott számunkra, hogy közelebbről megismerjük az iparág legújabb fejleményeit és innovációit. Igyekeztünk a Magazin online hasábjain is megjeleníteni az információkat, programokat és persze a visszajelzéseket is. Nagyon fontos esemény volt az Ipartestület életében, így érthető, hogy a tavaszi hónapban ez a felület is az Optika Hungary színeiben, információiban és végül a képeiben úszott.
A tavasz zárásaként és a kiállítás utáni szusszanást követően megünnepeltük a Magazin első születésnapját. Ez egy igazán büszke alkalom volt a szerkesztő csapat életében, meggyújtottuk az első gyertyát - természetesen az online tortánkon - és egy nagy lendületet kapva az elmúlt év tapasztalataiból, eredményeiből, még nagyobb lelkesedéssel, türelemmel és kíváncsisággal indultunk a második szülinap felé.
Az elmúlt évben egy fontos célkitűzésünk volt, hogy fejlesszük a optometrista tartalmainkat is. Így előtérbe kerültek olyan témák, mint például a betegkommunikáció, orvos interjúk, tapasztalatok az optometria különböző területeiről.

Fontos, értékes és jövőt meghatározó munkát köszönhetünk az Ipartestület kamarai delegáltjának. Az elmúlt időszakban több olyan hírről is adtunk számot, ami nagy érdeklődést váltott ki, visszajeleztetek, nagyon örültetek, de volt olyan is, amikor  nem a legjobb fogadtatása volt az adott információnak. De ettől szép amit csinálunk, hiszen így tud elindulni egy beszélgetés, így merülnek fel fontos kérdések és így tudjuk közösen támogatni a szakmát.

Az ősz, a kampányok időszaka. 2023-ban első alkalommal került megszervezésre a “Láss jól, vezess biztonságosan!” közlekedésbiztonsági kampány. A cél az volt, hogy felhívjuk a figyelmet a látásvizsgálat fontosságára, hiszen a megváltozott fény és időjárási viszonyok hatással vannak a látásunkra. A kampány keretein belül egy nyereményjátékot is hirdettünk, az optikák között és a látásvizsgálaton résztvevő végfelhasználók között, melynek fődíja egy vezetéstechnikai tréning volt.
Az év nem szűkölködött jogszabályi változásokban, illetve új szabályok bevezetésében sem. Ezekről mind-mind igyekeztünk a legrészletesebben beszámolni, akár videós formátumban is. Az EPR - csak hogy a legutolsót említsem- , a legaktuálisabb, így bízom benne, hogy mindenki beadta az elmúlt negyedéves beszámolót!
 
Az optikamagazin.hu küldetése továbbra is az, hogy támogasson benneteket a szakmai fejlődésben és a mindennapi kihívásokban. Célunk az, hogy minél változatosabb és hasznosabb információkkal szolgáljunk számotokra, és reméljük, hogy ezek hozzájárulnak a szakmai fejlődésetekhez.
Rapszodikus volt az év, de mindvégig büszkék voltunk rá, hogy veletek lehetünk, és segíthetünk az optikai szakma iránt érdeklődőknek.
Köszönjük, hogy velünk tartottatok 2023-ban, és bízunk benne, hogy 2024-ben is számíthatunk a támogatásotokra. Legyen sikeres az új év mindannyiunk számára, és várjuk szeretettel a következő izgalmas kihívásokat!
 
Varga Zsófi
optikamagazin.hu főszerkesztője